Nem tőled rendelnek? – Túlélési útmutató éttermeknek

Jelenleg csak a Netpincérhez több mint 2000 étterem van felregisztrálva, a Wolt-ról nem is beszélve. Ha étterem tulajdonos vagy, valószínűleg neked is problémát jelent, hogy éttermed forgalmát növeld és attól, hogy pusztán regisztrálva vagy a Netpincéren és a Wolton az még nem jelenti azt, hogy özönlenek hozzád a rendelések. De nagy valószínűséggel erre már te is rájöttél.

Mi a megoldás? Segítünk, hogy te legyél az, akitől rendelni is fognak.

1. Állj át online-ra – de hogyan?

Egyre több étterem van fent a különböző ételszállító rendszerekben. Mielőtt eltűnnél a sokaságban, a legfontosabb: maradj aktív, kommunikálj a törzsvendégeiddel. Viszont nem mindegy, hogyan teszed ezt.

Facebook

Nem elég Facebookra posztolnod arról, hogy házhozszállítasz. Sajnos az algoritmus nem juttatja el az összes követődnek a posztjaidat. Csak pár százalékuk fogja látni (10% alatt), hogy lehet tőled online is rendelni.

Használj Facebookon remarketing hirdetéseket, amikkel a már meglévő követőidet célzott hirdetésekkel elérheted.

Tripadvisor

A Tripadvisoron jelenleg ingyenesen hirdethetsz, ami azért szerencsés, mert most is sokan használják a felületet.

Ingyenes a Tripadvisor hirdetés. Tudtad?
Tudtad?

“Vállalkozása fontos a számunkra, ezért elkötelezetten támogatjuk Önt ezekben a bizonytalan időkben. Ezért a mai naptól kezdve a hirdetései ingyen fognak futni a COVID–19-válság idején.

írja hírlevelében a Tripadvisor.
Az Exaline Média egyik parnerének Tripadvisor ingyenes hirdetése.
A képen az egyik partnerünk adataid láthatod, és azt, hogy jelenleg 0 forint költéssel futnak a hirdetései, amik eddig 29 kattintást és 742 elérést hoztak ingyen. (2020.április)

Hogy miért? Mert az emberek megnézik az értékeléseket, megnézik, kitől tudnak házhozszállítást kérni. Partnerünk áprilisi forgalmán is ezt láthatod. Annak ellenére, hogy az étterem zárva tart, jönnek rá a megkeresések. Használd ezt ki!

De ha nem tudsz egyáltalán nyitva tartani, állítsd be az ajándékkártya opciót. Ezzel a vendégeid támogathatnak, még akkor is, ha jelenleg zárva tartasz.

2. A kulcs a folyamatos kommunikáció

Az alkalmazottaiddal és a vendégeiddel is. A lehető legtöbb csatornán. Kommunikálj a weboldaladon, a hírlevél feliratkozóiddal, a Facebook oldaladon, és a különböző értékelő oldalakon is. (Google MyBusiness profil, Tripadvisor, stb.).

Ha még nem rendelkezel a felsoroltak közül valamelyikkel, akkor nem vagy lemaradva. Kezdj neki ma, építsd ki a kommunikációdat! Ehhez készítettünk neked egy útmutatót is:

A kollégáid és a vendégeid is még mindig egy bizonytalan helyzettel állnak szemben. Beszélj hozzájuk bizalommal. Kollégáidnak mondd el, mire számíthatnak az elkövetkezendő 1-2 hétben, vendégeidnek pedig, hogy milyen védekezéssel kapcsolatos intézkedéseket hozott a céged.

3. Adj többet a konkurenseidnél

Ha ismered a vendégeid igényeit, és a versenytársad jelenlegi helyzetre adott reakcióid, akkor jól fogod tudni csinálni. Egy-egy nagyobb árversenybe beleroppanhatsz. Viszont pl. a rendelések mellé készített kuponok, ajándékok azt mutatják, hogy törődsz a vásárlóiddal. Legyél kreatív, és gondolj arra, te minek örülnél.

4. Ha még ezek ellenére sem rendelnek tőled

De mi van akkor, ha alkalmazod az összes fentebbi pontot? Az ételeid kiváló minőségűek, az árazás is jó, és a weboldaladon keresztül is lehet rendelni, fent vagy a Netpincéren és a Wolt-on is, de még sincs forgalmad?

Lehet, hogy egy olyan dologba ütköztél, amit elsőre nem veszel észre. Rendesen működik a weboldalad? Esetleg nem világosan fogalmaztál a nyitvatartással/szállítási költséggel kapcsolatban? Nézd át az online felületeidet, javítsd ki a hibákat, amik miatt a potenciális vásárlóid a versenytársad választják.

5. (Nem) emiatt lesz elég rendelésed

Tudjuk, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyi rendelésed érkezik egy nap. Attól, hogy éttermed regisztráltad egy-egy ételkiszállító oldalra, még nem lesz értelemszerűen több rendelésed. Miért nem?

Netpincér kilincs akasztója. - Exaline Média
A Netpincér kilincs akasztója, ami a rendelés mellé járt. Apró gesztus, de hatalmas meglepetés.

Mert így ugyanazt a hibát követed el, amit a konkurenseid is. Használd ki azt, amit ők elfelejtettek. Nem elég, hogy felregisztrálsz egy-egy házhozszállító szolgáltatásba. Marketingezned kell. A konkurensed ezt nem akarja belátni, “Úgyis jön a vevő” – alapon. Az elején, amikor alig pár száz étterem volt fent, még igaz is lehetett, de most a hosszútávú életben maradásodhoz ez közel sem elég.

Te hosszútávra tervezel az éttermeddel? Azt szeretnéd, hogy tőled rendeljenek? Ha igen a válaszod, akkor ne tétlenkedj. Vágj bele!

Viszont, ha nem megy egyedül, igényeld ingyenes online marketing elemzésünket vagy kérj tanácsot tőlünk. Segítünk!

Kérj ingyenes online auditot a cégedről! Marketing reportot készítünk neked ingyen. Exaline Média

Írj egy Kommentet