Facebook Messenger Rooms: a Zoom riválisa

Április 24-én a Facebook bejelentette a Zoom alternatíváját, a Facebook Messenger Rooms-ot (ford.: Messenger Szobák), amivel akár 50 emberrel is videócsetelhetünk egyszerre.

Alkalmazásból és asztali felületről is elérhető lesz. Forrás: FB

A bejelentést követően 2%-ot zuhantak a Zoom részvényei, az előtte lévő 7,3%-os nyereségéhez képest.

A koronavírus miatt az utóbbi hónapokban jelentősen megnövekedett a kereslet azon videocsetes platformok iránt, amikkel egyszerre több emberrel is tudunk beszélgetni. Ilyen a Zoom is. A Facebook pedig most ezt a keresletet kihasználva indítja el a Messenger Rooms szolgáltatását, amivel

akár 50 fős videóbeszélgetések is indíthatók, és nem szükséges Facebook regisztráció sem hozzá.

Mitől lesz más a Facebook Messenger Rooms?

A szolgáltatás legnagyobb előnye az ingyenesség.

Viszont míg a Zoomban akár 100 résztvevő is tud csatlakozni a beszélgetésbe ingyenesen, addig a Rooms 50 résztvevőre van tervezve. De míg előbbinél 40 perces időkorlát van a csoporthívásoknál az ingyenes verzióban, addig a Rooms korlátlan időtartamú hívásokat engedélyez ingyenesen.

A bejelentés szerint a Facebook felhasználók nem tudják majd a beszélgetést rögzíteni. A közösségi platform algoritmusa fogja meghatározni, hogy milyen szobák lesznek elérhetőek az adott felhasználók számára. Ezeket a létrehozó adminisztrátor szükség esetén akár be is zárhatja, vagy kizárhat belőle embereket.

Emellett pedig a Messenger már meglévő AR-funkcióit is megkapja a Rooms, amivel izgalmasabbá tehetők a hívások.

A szobákat a hírfolyamban és eseményekben is megoszthatjuk majd. Utóbbi azért nagyon érdekes, mert a Facebook hamarosan bevezeti a fizetős eseményeket, ahol a részvétel díjköteles. Így pedig egy újabb platform nyílik a vállalkozások, szolgáltatók és művészek számára, hogy bevételhez jussanak. Ami különösen most, valószínűleg jól fog jönni.

Kérj ingyenes online auditot a cégedről! Marketing reportot készítünk neked ingyen. Exaline Média

Írj egy Kommentet