Megújult Instagram – jönnek az új funkciók

Aki gyakran használja az appot, azt a napokban a megújult Instagram kezdőképernyő fogadhatta. Ugyanis november 12-én az Instagram bejelentette, hogy az eddig tesztelt Reels és Shop menüpontok is helyet fognak kapni mindenki számára az alsó menüsávban. 

megújult instagram kinézet reels és shop funckióval
Hamarosan teljesen átalakul az Instagram kezdőképernyője.

Jelenleg nálunk még csak a felső fejléc változott meg drasztikusan. Középről bal szélre került a logó. Valamint eltűnt a bal sarokból a fényképezőgép ikon. Emellett a betűk és az ikonok (like, komment, megosztás) vastagabbak lettek. 

Megújult Instagram fülek

Viszont ez nem minden, ugyanis hamarosan mindenki számára elérhetővé fog válni két új menüpont is az alsó menüsávban: a Reels és a Shop fül.

A Reels-t idén augusztusban jelentették be. A funkció célja, “hogy rövid, szórakoztató videókat fedezz fel a világ minden tájáról származó alkotóktól és a hozzád hasonló emberektől” – olvasható az Instagram közleményében. Ha valakinek a TikTok jut eszébe az új funkcióról, az nem véletlen, és nem is annyira meglepő. Elég, ha a Stories funkcióra gondolunk, amit a Snapchat ihletett. A Reels funkció külföldön nagy népszerűségre tett szert, miután a TikTokot levették az indiai Play Store-ból és az App Store-ból. 

instagram reels funckció kinézete
Az augusztusban bejelentett Reels funckió így fog kinézni.

A Shop funkció pedig a koronavírus járvány okozta helyzetre is reagál: összeköti a márkákat, az alkotókat a felhasználóval, hogy azok új termékeket fedezhessenek fel. Utóbbi funkció bevezetésének a megnövekedett online vásárlások csak kedveztek.

A kockázatok

Az új kiegészítések könnyen eredményezhetik az Instagram nehezebb felhasználását is. Ugyanis ezek jelentős változást jelentenek az app mindennapi használatában is. Nem csak az alsó menüsáv zsúfoltsága, de az app sokrétű felhasználása (képek, videók, story-k, igtv, reels, shop) is aggodalomra adhat okot.

A beveztés utáni adatokból viszont mindenképpen ki fog derülni, hogy jó döntés volt-e az app megújítása vagy sem. Mindenesetre, mi kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő.

Te sem szeretsz kockáztatni, ugye? Kérd ingyenes SEO elemzésünket a képre kattintva, és növeld a hatékonyságodat!

ingyenes online seo riport

Írj egy Kommentet