Új alkalmazás: a TikTok és az Instagram konkurenciája?

Az új alkalmazás, a Byte egy hét alatt több mint 1,3 millió letöltésnél tart. Úgy néz ki, konkurenciának ígérkezik az Instagram és a Tiktok számára. De vajon mit tud?

Valami régi, valami új

Biztos emlékszel még a hatalmas sikereket elérő Vine-ra, ha máshonnan nem, akkor a Youtubeon fellelhető Vine-válogatásokból. A Byte alkalmazást Dom Hofmann készítette. Az egykori Vine társalapítója célkitűzése, hogy visszahozza a 6 mp-es videók népszerűségét, amik a Vine-nal egykor a ködbe vesztek.

Eddig az USA a telepítések nagyjából 70%-át tudhatja magáénak (912 000), leginkább iOS rendszeren (950 000). Az USA után Nagy-Britanniában és Kanadában történt a legtöbb letöltés.

Így néz ki a letöltött alkalmazás főoldala.
Így néz ki a letöltött alkalmazás főoldala.

Vetélytárs a Byte mint új alkalmazás?

Az alkalmazás iránti első lelkesedés nem feltétlenül fogja azt jelenti, hogy népszerűbb lesz mint elődje. Ugyanis 2016 óta, amikor is megszűnt a Vine, sokkal több felhasználó van, aki okostelefonokkal rendelkezik. 2016-ban 2,5 milliárd jelenleg pedig ez a szám már a 3,5 milliárdnál tart.

2013-ban a Vine piacralépésénél, a közösségi média teljesen más volt mint ma. Ma az influencerekkel, a TikTok valamint az Instagram népszerűségével szemben elegendő-e a 6 másodperces videók koncepciója, hogy a Byte a versenytársai elé kerüljön?

Meglátjuk, mit hoz a jövő az új alkalmazás számára.

Kérj ingyenes online auditot a cégedről! Marketing reportot készítünk neked ingyen. Exaline Média

Írj egy Kommentet