A TikTok több mint 2 milliárd letöltés felett jár

A Sensor Tower adatai szerint a TikTokot világszerte már több mint 2 milliárd alkalommal töltötték le az App Store-ból és a Google Play áruházból. Ezzel pedig 2020 első negyedévében a több mint 315 millió letöltésével rekordot állított fel. Egy negyed év alatt még soha nem töltöttek le ennyiszer alkalmazást, mint a Tiktok esetében.

A Sensor Tower adatai szerint a TikTokot világszerte már több mint 2 milliárd alkalommal töltötték le az App Store-ból és a Google Play áruházból.
A TikTok negyedévenkénti letöltése. Sensor Tower

Az előző mérföldkővet még csak 5 hónappal ezelőtt érte el a kínai óriás, az akkori 1,5 milliárdnyi letöltésével. Viszont nem meglepő módon a koronavírus nagy szerepett játszott az új, 2 milliárdos rekord felállításában. A kialakult helyzetben az emberek keresték az új kapcsolatteremtési módokat, ezzel pedig a tartalomfogyasztási szokások is megváltoztak.

Az élen India áll, több mint 611 millió letöltéssel, ami az összes letöltés 30,3%-át teszi ki. A második helyet Kína viszi el, 196,6 millió letöltéssel, ami 9,7%-a az összes telepítésnek. Ebbe viszont nem tartoznak bele az alternatív alkalmazás áruházak telepítései. Harmadikként az Egyesült Államok végez, 165 millió letöltéssel, vagyis a telepítések 8,2%-ával.

Áruházak szempontjából a Google Play több mint 1,5 milliárd letöltést tudhat a magáénak, vagyis 75,5%-ban volt innen telepítve a TikTok. Az App Store a 495,2 milliójával pedig 24,5%-át birtokolja a letöltéseknek.

A TikTok 2 milliárd letöltés felett jár már, folyamatos növekedése és sikeressége még nem állt meg. Kérdéses viszont, hogy meddig tud kitartani a folyamatosan érkező versenytársak nyomása, és a felhasználói igények kielégítése mellett.

Kérj ingyenes online auditot a cégedről! Marketing reportot készítünk neked ingyen. Exaline Média

Írj egy Kommentet