tiktok creator fund

Bejelentették a TikTok Creator Fund első támogatottait

A TikTok a Trump-pal vívott háború közepén bejelentette a TikTok Creator Fund, vagyis az Alkotói Alap első kedvezményezetteit. 

Mi az a TikTok Creator Fund?

A TikTok először július végén jelentette be, hogy egy 200 millió dolláros alapot hoz létre. A szóvivő úgy fogalmazta meg a kezdeményezést, hogy az olyan ambiciózus alkotókat szeretnék támogatni, akik „megélhetési lehetőségeket keresnek az alkalmazáson”.

A 200 millió dolláros alapot az elkövetkezendő 3 év során 1 milliárd dollárra szeretnék bővíteni. Ezzel pedig mindenféle méretű és hátterű alkotónak segítve, akik a Tiktok felületén inspiráló, szórakoztató tartalmakat készítenek. Ezzel jutalmazva a szenvedélyüket és a lelkesedésüket az app iránt. Jelenleg csak az Egyesült Államokban élő alkotók számára elérhető a TikTok Creator Fund, viszont a cég szeretné globálisan kiterjeszteni az Alapot.

TikTok creator fund globális kiterjesztése
Forrás

A következő alkotók a Creator Fund első kedvezményezettjei. Azt nem lehet tudni, hogy milyen összegben, milyen gyakorisággal részesülnek az Alapból.

@acooknamedmatt – Matt Broussard
@ alex.stemp – Alex Stemplewski
@avani – Avani Gregg
@brittany_broski – Brittany Tomlinson
@cheyennejazwise – Cheyenne Jaz Wise
@daviddobrik – David Dobrik
@doctor.jess – Jess Andrade
@dreadknotwoodshop – Darryl Jones
@feelgoodfoodie – Yumna Jawad
@heyeliza – Chance Moore és Kate Hudson
@justmaiko – Michael Le
@lgndfrvr – Alexander igazságszolgáltatás
@lifeofadoctor – Dr. Fayez
@marstruck – Marissa Ren
@mattgresia – Matt Gresia
@onlyjayus – Isabella Avila
@rossmith – Ross Smith
@spencerx – Spencer Polanco Knight
@tonyyounmd – Dr. Anthony Youn

A 19 alkotó közül vannak, akik teljes munkaidejükben már a tartalomgyártással foglalkoznak, és már népszerű Youtube alkotók. Viszont a jutalmazott TikTokkerek közül sokan nem a social médiából jöttek, mégis képesek voltak saját tartalmat gyártani, és valós követőket szerezni az alkalmazásban. 

Annak ellenére, hogy az első körös kedvezményezettek eltérő nagyságú közönséggel, és más-más típusú tartalommal rendelkeznek, bizonyos követelményeknek meg kellett felelniük a támogatáshoz. 

Az Alkotói Alap követelményei

A TikTok Alkotói Alap minden tagjának 18 éves vagy annál idősebbnek kell lennie, a közösségi irányelvekkel összhangban kell közzétennie saját tartalmat, legalább 10 000 követővel és 10 000 videó megtekintéssel kell rendelkeznie az elmúlt 30 napból. 

Összehasonlításképpen: a YouTube Partnerprogramja, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy videóikkal pénzt szerezzenek a hirdetések révén, követelménye, hogy az alkotók legalább 1000 feliratkozóval és 4000 érvényes nyilvános nézési órával rendelkezzenek.

Stratégiailag jókor jött

A TikTok Creator Fund a stratégiai szempontból fontos időpontban jön létre a TikTok számára. Az amerikai kedvezményezett alkotók megerősíthetik a vállalat imázsát az amerikai kormánnyal folytatott folyamatos küzdelemben. A TikTok hónapokig azon igyekezett, hogy egy amerikai vállalattá váljon, és egy Los Angeles-ben bejegyzett cégként működjön amerikai vezérigazgatóval, emellé pedig 10 000 embert szándékozik felvenni az Egyesült Államokban. Ha a TikTok egy olyan platformmá válik az amerikaiak számára, mely gazdaságilag is előnyös számukra, akkor lesz még egy pozitív szempont a vállalat jelenlétének megtartására az Egyesült Államokban.

Kérj ingyenes online auditot a cégedről! Marketing reportot készítünk neked ingyen. Exaline Média

Írj egy Kommentet