Shop now: új TikTok hirdetés a láthatáron

Április végén a TikTok egy új hirdetési formátumot tesztelt, amely lehetővé teheti, hogy a hirdetők és az influencerek közötti szponzorációk még hatékonyabbak legyenek. A teszt során néhány influencernél megjelent a “Shop now” (Vásárolj most) CTA gomb, amivel a felhasználókat vásárlásra tudták ösztönözni.

Az influencerek követőiket egyenesen a hirdetett webshopba irányíthatják. Az üzletek számára ez most igencsak kedvező lehet, ugyanis a koronavírus miatt a forgalmuk visszaesett.

A Tiktok influencerekkel tesztelte legújabb shop now gombját.
Forrás

Április elején a Levi’s négy TikTok influencert szerződtetett, Everett Williams, Cosette Rinab, Gabby Morrison és Callen Schaub személyében, hogy a „Future Finish” testreszabható farmer technológiát népszerűsítse a platformon. Az influencerek szponzorált videói tartalmazták az új TikTok hirdetés „Shop now” gombjait.

A Levi’s az eredményekről nem osztott meg konkrét számokat, de azt állította, hogy az április 19-ig a videók megtekintési ideje kétszer olyan hosszú volt, mint a TikTok átlaga, valamint a kampányban szereplő nadrágok termékmegtekintése a Future Finish oldalon „több mint kétszeresére nőtt”.

Mire lesz jó az új tiktok hirdetés?

A jelen béta tesztelési fázisban lévő modellnek köszönhetően a TikTok is bevételhez juthat, míg korábban a szponzorációkból csak a hirdető cég és az influencer profitálhatott. A brandek pedig méginkább kihasználhatják a TikTokban rejlő lehetőségeket.

Kérj ingyenes online auditot a cégedről! Marketing reportot készítünk neked ingyen. Exaline Média

Írj egy Kommentet