Facebook Shop létrehozása 7 lépésben

7 Lépés hogyan hozz létre Facebook Shop-ot

Az előző blog bejegyzésünkben bemutattuk a Facebook Shop -ot és annak előnyeit. Most pedig a Shop létrehozást mutatjuk be nektek. Azonban előtte fontos tisztázni azokat a feltételeket, amiknek teljesülnie kell egy Facebook Shop létrehozása előtt.

A Facebook Shop 3 alapfeltétele:

  • A Vállalkozáskezelőben adminisztrátornak kell lenned
  • Ugyanazzal a Vállalkozáskezelő fiókkal kell birtokolnod a Facebook oldalt és a katalógust
  • Jogosultsággal kell rendelkezned az Oldal és a Katalógus kezeléséhez

Ha ez a 3 feltétel teljesült, akkor nincs más hátra, mint a boltod létrehozása. Fontos, hogy boltot csak számítógépen keresztül hozhatsz létre.

Így hozd létre

  1. Nyisd meg a Facebook Vállalkozáskezelőt
  2. Az Indítás gombra kattintva A boltod létrehozás oldal jelenik meg
  3. Elkezdheted a boltod beállítását részen válaszd ki a A webhelyet lehetőséget és ott kattints a Kezdés pontra
  4. A vállalkozás kiválasztásánál megjelennek azok a vállalkozások, amiknek az adminisztrátora vagy. Ezek után azt a vállalkozást kell kiválasztanod, amelyhez boltot szeretnél létrehozni, majd kattints a Tovább gombra.
  5. Ezt követően a Fiók adatai-nál meg kell adnod egy fiók nevet, majd válassz egy üzleti fiókot, és kattints a Tovább gombra.
  6. A Hol tudják megnézni az emberek a boltodat? résznél azt kell kiválasztanod, ahol a boltodat létre szeretnéd hozni. Mindkettőt kiválaszthatod, ha üzleti Instagram profilod és Facebook oldalad is van.
  7. Továbbá a Katalógus beállítása a termékeid bemutatásához pont alatt válassz ki egy már létező katalógust, vagy hozz létre egy újat, és kattints a Tovább gombra.

Ezek után a rendszer automatikusan létrehoz neked egy boltot, ha már van meglévő katalógusod és kiválasztottad. Akár testre is szabhatod vagy közzé teheted változtatás nélkül.

Gratulálunk, ezzel el is készült a Facebook Shop-od.

Most következik még csak a ,,neheze”, mivel a Facebook Shop beállítása után fontos, hogy létrehozzunk és megőrizzünk egy egyedi arculatot a cég számára, ami alapján az érdeklődők megjegyzik a márkát. A következő bejegyzésben 4+1 Tippet találhattok a sikeres Facebook Shop létrehozásához.

Olvasnál még?

Kérj ingyenes online auditot a cégedről! Marketing reportot készítünk neked ingyen. Exaline Média

Írj egy Kommentet