A Snapchat és a kiterjesztett valóság hirdetések

A Snapchat 2020. március 12-én kiadta legújabb, kiterjesztett valóság készítéséhez szükséges, Lens Web Builder nevű szoftverét, amivel jelentősen leegyszerűsítette az AR-filterek létrehozását. Egyszerű. Gyors. Ingyenes. – Ez lett a fő üzenete, de vajon tényleg az?

Kiterjesztett valóság – eddig

AR: augmented reality. Magyarul kiterjesztett valóság. A technológia a valódi környezetben helyez el virtuális elemeket.

A Lens Web Builder mögött meghúzódó koncepció meglehetősen egyszerű: Ahelyett, hogy önálló AR alkalmazást vagy magas szintű tervezési kompetenciát igényelne, egyszerűen elérhető a böngészőkből. Emiatt AR tervezési tapasztalat nélkül, percek alatt létre tudunk hozni filtereket.

A Snapchat AR készítő Lens Web Builder felülete belülről. Könnyen létrehozhatunk kiterjesztett valóságot.
A Lens Web Builder felülete belülről. Választhatunk a modellek között is.

Eddig a Facebook, Instagram esetében a Spark AR-ban, a Snapchat esetében pedig a Lens Studio-ban lehetőségünk volt AR-filtereket létrehozni, de ez sokszor nagyon bonyolult, eszköz- és időigényes volt. (Szoftver telepítése, használatának megtanulása.) Most viszont a Snapchat webes felületről elérhető szerkesztőjével az AR formátum sokkal elérhetőbbé, költséghatékonyabbá és gyorsabbá vált, mint valaha.

Akár előre elkészített sablonok közül is választhatunk a Lens Web Builderben.
Akár előre elkészített sablonok közül is választhatunk.

Szuper egyszerű használat

Rengeteg sablon, 3D-s objektum, animáció és effektus közül van lehetőségünk választani, valamint saját 2D-s képeket és logókat is feltölthetünk.

Mivel nagyon könnyen kezelhető a felülete, ezért az aktuális trendekre is gyorsabban fogunk tudni reagálni a Lens Web Builder segítségével.

Ha szeretnénk egyedibbek lenni, lehetőségünk van haladó funkciókhoz is a Snapchat Lens Web Builder felületen.
Ha szeretnénk egyedibbek lenni, lehetőségünk van haladó funkciókhoz is

Egyedibb, márkára szabottabb hirdetések létrehozásához lehetőségünk van átváltani haladó szerkesztésbe, ahol a filter különböző részeit mi magunk szabhatjuk át. Kattintás alapon működik és változik a modellre helyezett objektum, animáció vagy effektus.

Saját, személyre szabott kiterjesztett valóság filterünk a Snapchat Lens Web Studio-ban.
Saját, személyre szabott kiterjesztett valóság filterünk.

A jövő elkezdődött

A trendek azt mutatják, hogy a kiterjesztett valóság a mindennapi életünk részévé fog válni néhány éven belül, ehhez pedig a Lens Web Builder csak a kezdőlökést adta meg. Azzal, hogy a kkv-k, és az ügynökségek lényegében ingyen, bármilyen háttértudás nélkül, gyorsan képesek AR-filtereket létrehozni, ezt a folyamatot gyorsítja fel.

Forrás: http://bit.ly/2Wb4SqY

Kérj ingyenes online auditot a cégedről! Marketing reportot készítünk neked ingyen. Exaline Média

Írj egy Kommentet